NIEUWS

07 mrt 2018
handbalschool twente

Aanpassing scouting zaalhandbal

7 maart • Recent is door de EHF de internationale wedstrijdkalender voor nationale jeugdselecties aangepast. Het systeem van kwalificatietoernooien richting jeugd EK’s en WK’s is door de EHF verlaten. Dit is een besluit van het EHF congres uit 2014, dat geleidelijk internationaal wordt uitgerold.

Daarnaast is de leeftijdscategorie, waarvoor een eerste EK wordt georganiseerd vanaf 2017 jonger geworden. De Open EK’s (in juni, parallel aan de Partille Cup voor clubteams), werden in het verleden georganiseerd voor nationale jeugdselecties (Men U19, Women U18) die zich niet gekwalificeerd hadden voor het WK. Recent heeft de EHF besloten deze EK’s te gaan organiseren voor een jongere leeftijdsgroep Men U17 en Women U16. Lees meer.

handbalschool2017