NIEUWS

12 jul 2018
handbalschool twente

Succesvol EK Oranje-U16 in Zweden

Het open EK in Zweden voor de meiden van Oranje-U16 zit er op. Dané, Lynn, Malene en Pipy hebben enorm veel geleerd en samen met de andere meiden van Oranje sportief goed gepresteerd! Oranje-U16 heeft een 6e plek (van de 20) en hierdoor mogelijk deelname aan de Jeugd Olympische Spelen in Baku bereikt. De Spelen vinden plaats in juli 2019.

In de voorronde hebben de meiden gewonnen van Faröer, Georgië en Litouwen. De laatste wedstrijd tegen Hongarije (later 1e op EK) hebben ze verloren. In de hoofdronde heeft Oranje een prachtige prestatie geleverd door zowel Polen als Frankrijk (later 2e op EK) te verslaan. De laatste wedstrijd in de hoofdronde tegen Zwitserland heeft Oranje helaas verloren. Op doelsaldo niet spelen om plek 1-2 maar om plek 5-6, dat was wel even een tegenvaller. Maar de laatste wedstrijd tegen Tsjechië stond het team er weer. Na verlenging werd nipt verloren met 24-25. Plek 6 en mogelijk deelname aan de Jeugd Olympische Spelen in Baku, juli 2019 is een feit!

Een fantastische prestatie waar wij als HandbalSchool onderdeel van zijn geweest. Wat een mooie stimulans voor de andere talenten binnen HandbalSchool Twente. Gefeliciteerd meiden met deze mooie prestatie. We blijven jullie volgen!

handbalschool2017