NIEUWS

08 apr 2021

Trainen tijdens COVID-19

Hallo allemaal,

Inmiddels meer dan een jaar geleden kreeg het Coronavirus ons land in zijn greep. Een aantal maanden met afwisselend wel-en-niet mogen handballen volgde. In de tussentijd hebben wij als trainers en kader echter niet stilgezeten! Wij zijn continu bezig geweest met het zoeken naar mogelijkheden om onze trainingen weer van start te laten gaan.

Een aantal weken geleden was het moment daar! De vernieuwde corona regels stonden het toe om met grotere groepen kinderen buiten te trainen. Om niet te veel kinderen en ouders per locatie te krijgen hebben we er binnen de HST voor gekozen om op twee locaties te gaan trainen, Borne en Bornerbroek.

Het vele thuishangen heeft natuurlijk invloed op de conditie en om conditietraining een leuke draai te geven hebben wij de hulp ingeschakeld van The Bootcamp Factory Twente! Onder leiding van bootcamp specialist Bob gaan de kinderen hard aan het werk. Na 40 minuten trekken zij de loopschoenen uit en gaan de beachhandbal sokken aan! Ondanks dat beachhandbal normaal gesproken niet binnen HST wordt beoefend is het toch een leuke manier om buiten aan je handbal skills te kunnen werken.

In Bornerbroek gaan de kinderen onder leiding van onze HST-trainers hard aan de bak op de “outdoor” handbalvelden. Vormen van loopscholing en het passen, schieten en lopen van wissels komen veelvuldig aan bod.

Ondanks de nog niet zo geweldige weersomstandigheden krijgen we wekelijks enthousiaste reacties van de kinderen en dat doet de trainers enorm veel plezier. Ook wij trainers hebben het samenzijn erg gemist en zolang de corona regels het toestaan staan we iedere zaterdag voor jullie klaar! Volgend seizoen hopen we in de hal een frisse start te kunnen maken met de handbaltrainingen. Voor nu proberen we er met zijn allen het beste van te maken! Stay Safe en tot zaterdag!

Trainers & kader HandbalSchool Twente.

handbalschool2017