NIEUWS

28 jun 2021

Bedankt founding fathers!

Afgelopen zaterdag hebben onze talenten de laatste training van dit toch wel bizarre seizoen gehad in de IISPA. Voor ons als HandbalSchool een mooi moment om een aantal mensen eens flink in het zonnetje te zetten, de grondleggers van onze HandbalSchool. 4 Bestuursleden en een trainer hebben op donderdag 17 juni het stokje officieel doorgegeven aan nieuwe, fanatieke, bekwame en betrokken mensen bij HandbalSchool Twente.

Het afscheid van deze 4 bestuursleden en trainster gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje. Met recht kan ook wel gezegd worden dat deze 5 bevlogen handbal liefhebbers dit meer dan verdiend hebben. Uiteraard is er ook de ruimte genomen om de vertrekkende mensen in het zonnetje te zetten. Door de voorzitter zijn ze dan ook allemaal persoonlijk bedankt door het woord tot hen te richten. Om u een beeld te geven kunt u hieronder lezen wat deze 5 bevlogen handbal liefhebbers onder andere hebben betekend voor HST.

Beste Henk, Jos, Mattie en Karin,
The founding fathers van HandbalSchool Twente. Jaren geleden zijn jullie allen in dit avontuur gestapt met de gedacht we starten dit project op als interim bestuur en geven daarna na één jaar het stokje door aan opvolgers. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in 7 en 8 jaren van inzet voor de HandbalSchool.

Beste HENK,
Vele jaren heb je als voorzitter van het bestuur je ingezet voor de ontwikkeling van HST met als doel alle talenten zo maximaal mogelijk tot groei te laten komen. Als voorzitter begon je iedere vergadering met te duiden wat er in de tussenliggende vergaderingen is gebeurt op het gebied van het handbal. Bij de overdracht heb je ook duidelijk aangegeven dat jij als voorzitter je nimmer hebt bemoeit met de technische zaken, omdat in de organisatie hiervoor kundige mensen zijn. Die wilde je dan ook niet voor de voeten lopen. Je streefde er naar om iedereen zo maximaal mogelijk te faciliteren om dat te doen waar men goed in is. Je was niet alleen actief binnen de HandbalSchool. Daarnaast was je ook actief binnen de tuchtrecht van het NHV. Hierdoor had je korte lijntjes met het NHV en daar had de HandbalSchool met regelmaat profijt van. Naast je inzet voor HST en het NHV zette jij je ook in voor het handbal via de lokale radio. Je deed (of wellicht doe je dit nog steeds) verslag van handbalwedstrijden op de lokale radio. Henk namens alle betrokkenen van HandbalSchool Twente hartelijk dank voor al hetgeen je hebt betekend in de afgelopen jaren.

Beste JOS,
Ook jij was vanaf het eerste uur betrokken bij de totstandkoming van de HandbalSchool. Naar ik heb begrepen ben je vanaf het tekenen van de stichtingsakte betrokken. Wat het wellicht nog wel meer bijzonder maakt is dat ik heb begrepen dat je via twee dochters van je in aanraking bent gekomen met het handbal. Des te meer respect dat je met zoveel betrokkenheid je hebt ingezet voor de HandbalSchool. Je werkzaamheden voerde je tot in de puntjes adequate uit. De verslaglegging en uitvoering van taken was één, maar het ontzorgen van je collega bestuursleden was twee. Iedere vergadering zorgde je ervoor dat voor ieder bestuurslid een papieren exemplaar van de stukken aanwezig was. In alle jaren was je naast een goede secretaris ook de steun en toeverlaat voor de voorzitter. Jullie hadden dan ook met regelmaat informeel overleg waarin er ruimte was om samen te sparren over de lopende zaken binnen de bestuurlijke ontwikkelingen. Jos namens alle betrokkenen van HandbalSchool Twente hartelijk dank voor al hetgeen je hebt betekend in de afgelopen jaren.

Beste MATTIE,
Vanaf de start van HandbalSchool Twente ben je actief geweest. Hierbij heb jij je niet beperkt tot één taak in de afgelopen jaren. Zo was je zowel actief voor de NHV als voor de HandbalSchool. Binnen het NHV ben je jaren actief geweest als cursusleider en vanaf de start van de HandbalSchool ben je betrokken als technisch manager. Tijdens de bestuursvergaderingen manifesteerde jij je als iemand van no-nonsense en afspraak is afspraak.
In het dagelijks leven was je werkzaam voor de belastingdienst. Mede hierdoor kon je gebruik maken van die mooie blauwe enveloppe en daarmee liet je met regelmaat onder andere onze penningmeester schrikken. Je gebruikte immers deze blauwe enveloppen ook om zaken door te geven aan hem. Hij kan dan ook vanaf komend seizoen weer rustig ademhalen. Vele trainers van HST zijn door jou opgeleid, omdat je ook als cursusleider van het NHV actief was. Mattie namens alle betrokkenen van HandbalSchool Twente hartelijk dank voor al hetgeen je hebt betekend in de afgelopen jaren.

Beste KARIN,
In al die jaren ben je vanaf het begin de grote steun en toeverlaat voor de HandbalSchool, door jouw kennis op het gebied van handbal. Binnen het NHV was je hét aanspreekpunt voor velen in de handbalwereld. Zo ook voor ons. Maar naast het aanspreekpunt zijn was je ook ten alle tijde bereid je in te zetten voor de jeugd. Het kon je klaarblijkelijk niet gek genoeg zijn of jij wist wel weer materialen en dergelijke te regelen. Hoe je het voor elkaar kreeg vraagt eenieder zich nu nog af, maar alle materialen gingen mee in je auto. De kennis die jij met je meebrengt van alle verenigingen zullen we dan ook in de toekomst enorm gaan missen. Karin namens alle betrokkenen van HandbalSchool Twente hartelijk dank voor al hetgeen je hebt betekend in de afgelopen jaren.

Naast deze bestuursleden hebben we ook afscheid genomen van één van onze gewaardeerde trainers.

Beste MARIEKE,
In de afgelopen jaren heb je vol passie gewerkt aan de individuele vaardigheden van onze talenten. Hier dacht je niet lichtzinnig over, integendeel. Je bereide iedere training tot in de puntjes voor. Dit is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Het NHV heeft jouw vaardigheden en passie ontdekt en maakt hier, en geef ze eens ongelijk, gretig gebruik van. Hierdoor heb je keuzes moeten maken en is het trainen op HandbalSchool Twente niet langer te combineren met je nieuwe o.a. sportieve uitdagingen: Meiden B van Olympia Hengelo • Assistent Beach Bondscoach meiden onder 19 • je werk • … en oh ja privé. Naast dit alles heb jij je ook altijd ingezet voor allerlei activiteiten binnen de HandbalSchool. Hiervoor zijn we je ook zeer dankbaar. Het is dan ook goed dat je keuzes hebt gemaakt, hoe jammer wij het ook vinden dat de keuze niet op ons is gevallen. Weet echter dat de deur voor een terugkeer altijd open staat. Hartelijk dank voor alles!

Namens HandbalSchool Twente wens ik iedereen een hele fijne vakantie!

handbalschool2017