Stichting

MISSIE

De HandbalSchool Twente is een erkende en NHV gecertificeerde HandbalSchool waar talentvolle handballers en handbalsters onder deskundige begeleiding werken aan hun sportieve, persoonlijke, maatschappelijke en professionele ontwikkeling. Wij willen dit bereiken door talenten een plaats te bieden waar zij hun ontwikkeling als handbaltalent kunnen vervolgen en waar zij trainen met gelijkgestemden.

Onze opdracht is:
• het aanbieden van trainingen aan talentvolle spelers en speelsters
• het begeleiden van talentvolle spelers en speelsters in hun maatschappelijke ontwikkeling;

Daarnaast ook:
• het ondersteunen van handbalverenigingen in de regio Twente
• het verzorgen van clinics voor de verenigingen

VISIE

Talenten hebben naast hun activiteiten bij de eigen handbalvereniging meer trainingsuren nodig. De HandbalSchool Twente geeft hiervoor de mogelijkheid, zodat deelnemende talenten op nationaal niveau met de besten meekunnen in hun leeftijdscategorie. Voor de talenten zijn er ook voorzieningen op medisch, en maatschappelijk terrein.

Discipline, kunnen plannen, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken nemen een belangrijke plaats in.

TALENT STAAT CENTRAAL
Alles moet worden gedaan om het talent maximale kansen te bieden om zich te ontwikkelen. Enkelen van hen zullen dé top halen, anderen halen hún top. Beide gevallen dienen de handbalsport en daarmee de verenigingen. Of de vereniging haar gekozen doelstellingen behaalt zal in belangrijke mate afhankelijk zijn of deze doelstellingen aansluiten bij de wensen en ambities van de leden, dus ook voor deze talenten. Verenigingen zijn niet altijd in staat “het talent centraal te stellen”.

Het BESTUUR

Voorzitter: Ralf Dwars

 

Secretaris: Chantal Pierik

 

Penningmeester: Michel Peer

 

Technisch managers: Edwin Kippers • Marjolein Groen

 

Ondersteunend: Rob Froeling

 

Facilitair: Esther Nollen

 

Web en communicatie: Odette Kuipers

MEDISCHE staf

Fysiotherapeut: Bas Hassels Mönning • FYSIO ZUID
0546 820 892 06 30 08 84 16

PARTNERS

HandbalSchool Twente werkt samen met een aantal maatschappelijke partners, waaronder Sportbedrijf Almelo, Jeugdsportfonds en Trivium Meulenbelt.

Sportbedrijf Almelo is hét sportloket van Almelo. Ze beheert en exploiteert Almelose sportaccommodaties (waaronder IISPA), ze biedt sport- en beweegactiviteiten en ondersteunt sport- en beweegaanbieders. Sportbedrijf Almelo is daarmee dé partner voor sport, bewegen en gezondheid; voortdurend in beweging. Met Sportbedrijf Almelo heeft de HandbalSchool Twente jarenlang een goede samenwerking.

Begeleiden van talentvolle speelsters in hun maatschappelijke ontwikkeling staat in de missie en visie van de HandbalSchool Twente. Onlangs hebben we met Trivium Meulenbelt een partner gevonden waarbij onze handbalsters / handballers 2 keer per jaar met de bewoners gaan wandelen, spelletjes gaan spelen of andere activiteiten zullen ondernemen.

Alle kinderen moeten kunnen sporten! Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

KLEDING in bruikleen

Sport je bij de HandbalSchool dan train je wekelijks in een tenue dat je ter beschikking wordt gesteld door de HandbalSchool. Samen met sponsoren en maatschappelijke partners spelen we vanaf seizoen 2016-2017 in de Odense lijn van Hummel. De jongste groep traint één keer per week in rode tenues met zwarte broek. De groepen daarboven hebben een extra zwart tenue voor de tweede training.

Tijdens oefenwedstrijden of toernooien wordt deze kleding ook gebruikt. Na het eerste jaar wordt ook een trainingsjack ter beschikking gesteld. Alle kleding wordt aan het einde van het seizoen ingeleverd. Iedere deelnemer tekent een bruikleenovereenkomst voor gebruik van deze kleding.

GEDRAGSCODE

De HandbalSchool helpt je invulling te geven aan je doelen middels een allround opleiding, waarin fouten maken niet erg is. Er wordt gesport in een veilige omgeving. Stichting HandbalSchool Twente heeft m.b.t. contact tussen trainers/begeleiders en de minderjarige deelnemers een gedragscode opgesteld voor alle medewerkers binnen de Stichting. lees meer.

VERTROUWENSCONTACTPERSOON

HandbalSchool Twente heeft ook een vertrouwenscontactpersoon. Voor een aantal van u een bekend gezicht. Femke Keupink stelt zich graag aan u voor. lees meer.

handbalschool twente

een sportieve uitdaging

Als handballer, handbalster, heb je je eigen dromen, wensen en doelen. Of je nu talent hebt of niet. Vanuit eigen kracht kun je vaak meer dan je denkt. Daarnaast kun je een beroep doen op mensen die dichtbij staan; op ouders, familie, vrienden en bijvoorbeeld teamgenoten en trainers.

HandbalSchool Twente helpt je invulling te geven aan je doelen. Dat doen we in een veilige omgeving, met een allround opleiding, waarin fouten maken niet erg is.

Wij zijn een handbalschool met een Toplijn. Binnen deze Toplijn is veel ruimte voor de breedtesport maar er is ook ruimte voor ontwikkeling van toptalenten.

HEB JE EEN VRAAG?